Wilkie + Bruce Architects
fb_18-03-STAC-preschool-114.jpg

St Andrew's College
Junior School & Preschool

 Completed in April 2018 the new Stewart Junior Centre and Pre School buildings are located alongside the Preparatory School and Library (two earlier Wilkie + Bruce designs) and unite all the Prep School facilities onto one site to complete an important part of the St Andrew’s College campus masterplan.  The Junior Department building, for years 1 to 3, is designed for maximum flexibility to encourage both collaboration and independent learning. The eight classroom spaces and tall central shared learning space visually and physically interconnect but can also be configured in a traditional pattern when required. The building opens onto a generous veranda which leads out to the new playground.  A cross laminated timber (CLT) panel suspended floor avoided the need for significant excavation and foundations across the awkwardly stepping site.   ❮

Completed in April 2018 the new Stewart Junior Centre and Pre School buildings are located alongside the Preparatory School and Library (two earlier Wilkie + Bruce designs) and unite all the Prep School facilities onto one site to complete an important part of the St Andrew’s College campus masterplan.

The Junior Department building, for years 1 to 3, is designed for maximum flexibility to encourage both collaboration and independent learning. The eight classroom spaces and tall central shared learning space visually and physically interconnect but can also be configured in a traditional pattern when required. The building opens onto a generous veranda which leads out to the new playground.

A cross laminated timber (CLT) panel suspended floor avoided the need for significant excavation and foundations across the awkwardly stepping site.

18-03-STAC-preschool-033-A.jpg
1500_StAC_Junior_School00002.jpg
1500_StAC_Junior_School00001.jpg
1500_StAC_Junior_School00003.jpg
1500_StAC_Preschool00002.jpg
1500_StAC_Preschool00001.jpg
1500_StAC_Junior_School00005.jpg
18-03-STAC-preschool-110.jpg